Nasze menu
Nasza kuchnia wyróżnia się przede wszystkim świeżym i smacznym jedzeniem. Jesteśmy wysoko wyspecjalizowani w kuchni śląskiej.
Poniżej przedstawiamy nasze gotowe propozycje zestawów imprezowych specjalnie przygotowane na państwa potrzeby.
Proszę pamiętać o tym, że każdy zestaw podlega możliwości modyfikacji pod własne upodobania, w tym celu zalecamy skorzystanie z formularza kontaktowego w celu uzyskania informacji i przedstawienia swoich wymagań dotyczących dań.
Zestaw 1
Zestaw ten rozpoczynamy od podania obfitego obiadu, kolejno jest deser a następnie bogata zimna płyta. Na sam koniec podawana jest kolacja w postaci zupy, gdzie jej wybór należy do Państwa. Zapraszamy do zapoznania się z zestawem i przypominamy, że każda z pozycji może zostać zmodyfikowana na Państwa potrzeby
- OBIAD ( 3 sztuki mięsa / osoba )
- DESERY
– Owoce
– Ciasta z cukierni “Król”
– Tort z cukierni “Król” (za dopłatą)
– Napoje butelkowe Iwoniczanka, różne smaki (bez ograniczeń)
– Woda niegazowana z cytryną (bez ograniczeń)
– Kawa
– Herbata
– Rosół z makaronem + wkładka
– rolada śląska
– Kotlet schabowy
– De volaille z pieczarkami
– De volaille z porem
– De volaille z serem
– Udko lub rolada z udka
– Kluski śląskie
– Ziemniaki
– Sos
– SAŁATKI :
– Kapusta czerwona
– Surówka z białej kapusty
– Buraczki z chrzanem
- ZIMNA PŁYTA
- – Wędliny 100 g / os (4 rodzaje) – Sery ( żółty, pleśniowy z ziołami) – Kurczak w galarecie lub szynka w galarecie – Śledź w oleju – Sałatki ( 2 rodzaje ) – Miksy ( pomidory, ogórki, grzybki ) – Bułka kanapkowa z masełkiem czosnkowym – Pieczywo, masło
- KOLACJA
– Bogracz – Żurek śląski do wyboru 1 poz. – Barszcz z krokietem
Zestaw 2 od kawy
Zestaw wyróżnia się tym, że rozpoczynamy podawanie naszych specjałów od deserów. Kolejno jest zimna płyta a następnie 2 kolacje, jedna bogata w mięsne potrawy, druga zaś to zupa wybrana przez państwa. Zapraszamy do zapoznania się z zestawem i przypominamy, że każda z pozycji może zostać zmodyfikowana na Państwa potrzeby
- DESERY
- ZIMNA PŁYTA
– Wędliny 100 g / os (4 rodzaje)
– Sery ( żółty, pleśniowy z ziołami)
– Kurczak w galarecie lub szynka w galarecie
– Śledź w oleju
– Sałatki ( 2 rodzaje )
– Miksy (pomidory, ogórki, grzybki)
– Bułka kanapkowa z masełkiem czosnkowym
– Pieczywo, masło
– Owoce
– Ciasta z cukierni “Król”
– Tort z cukierni “Król” ( za dopłatą )
– Napoje butelkowe różne smaki (bez ograniczeń)
– Woda niegazowana z cytryną (bez ograniczeń)
– Kawa
– Herbata
- KOLACJA 1 ( 3 sztuki mięsa / osoba ) – Karczek – Kotlet schabowy – De volaille z pieczarkami – De volaille z porem – De volaille z serem – Udko lub rolada z udka – SAŁATKI : – Jarzynowa lub Kartoflana z ogórkiem i koperkiem – Ćwiartki ziemniaczane – Zasmażana lub po grecku
- KOLACJA 2
– Bogracz – Żurek śląski do wyboru 1 poz. – Barszcz z krokietem
Zestaw 3 Bestseller
Zdecydowanie najpopularniej wybierany zestaw przez naszych klientów. Obiad, desery, zimna płyta, 2 kolacje. Zapraszamy do zapoznania się z zestawem i przypominamy, że każda z pozycji może zostać zmodyfikowana na Państwa potrzeby
- OBIAD ( 3 sztuki mięsa / osoba )
- – Rosół z makaronem + wkładka
- – rolada śląska
- – Kotlet schabowy
- – De volaille z pieczarkami
- – De volaille z porem
- – De volaille z serem
- – Udko lub rolada z udka
- – Kluski śląskie
- – Ziemniaki
- – Sos
- – SAŁATKI :
- – Kapusta czerwona
- – Surówka z białej kapusty
- – Buraczki z chrzanem
- DESERY
- – Ciasta z cukierni “Król”
- – Tort z cukierni “Król” (za dopłatą)
- – Kopy
- – Szpajzy (2 smaki) do wyboru 1 poz.
- – Lody (2 smaki)
- – Owoce
- – Napoje butelkowe Iwoniczanka
- różne smaki ( 0,33L) + Coca-Cola
- – Soki w dzbankach 100%
- ( pomarańcza, jabłko)
- – Woda niegazowana z cytryną
- – Kawa
- – Herbata
- ZIMNA PŁYTA
- – Pieczeń na zimno z sosem czosnkowym
- – Wędliny 100 g / os (4 rodzaje)
- – Sery ( żółty, pleśniowy z ziołami)
- – Kurczak w galarecie
- – Szynka w galarecie
- – Śledź w oleju
- – Sałatki ( 2 rodzaje )
- – Miksy ( pomidory, ogórki, grzybki )
- – Bułka kanapkowa z masełkiem czosnkowym
- – Pieczywo, masło
- – Przystawki
- KOLACJA 1
- – Kotlet schabowy
- – De volaille
- – Udko lub rolada z udka
- – Pieczeń z karczku
- – Żeberka pieczone, kiełbaski do wyboru 1 poz.
- – Krokiet mięsny
- – Sałatka jarzynowa lub kartoflana z ogórkiem i
- koperkiem
- – Zasmażana lub sałatka po grecku
- – Ćwiartki ziemniaczane
- – Barszcz lub bulion
- KOLACJA 2
- – Bogracz
- – Żurek śląski do wyboru 1 poz.
- – Barszcz z krokietem
ZESTAW 4 Weselny
- OBIAD ( 3 sztuki mięsa / osoba )
- – Rosół z makaronem + wkładka
- – Rolada śląska
- – Kotlet schabowy
- – De volaille z pieczarkami
- – De volaille z serem
- – De volaille z porem
-
- – Udko z kurczaka
- – Rolada z udka do wyboru 1 poz.
-
- – Pieczeń z indyka
- – Pieczeń z boczkiem do wyboru 1 poz.
- – Karczek
-
- – Kluski śląskie
- – Ziemniaki
- – Sos
- – SAŁATKI :
- – Kapusta czerwona
- – Surówka z białej kapusty
- – Buraczki z chrzanem
- DESERY
- – Ciasta z cukierni “Król” ( 4 rodzaje )
- – Tort weselny z cukierni “Król” (za dopłatą)
- – Szpajzy ( 2 smaki )
- – Lody ( 2 smaki )
- – Kopy
- – Ciasteczka kruche
- – Cukierki
- – Owoce
- – Napoje butelkowe Iwoniczanka
- różne smaki ( 0,33L) + Coca-Cola
- – Soki w dzbankach 100% ( pomarańcza, jabłko )
- – Woda niegazowana z cytryna
- – Kawa i herbata bez ograniczeń
- – Soki i napoje bez ograniczeń
- ZIMNA PŁYTA
- – Pieczeń na zimno z sosem ( 2 rodzaje )
- – Wędliny 100 g / os (4 rodzaje)
- – Sery ( żółty, pleśniowy z ziołami)
- – Kurczak w galarecie
- – Szynka z chrzanem w galarecie
- – Kulki rybne w zalewie octowej
- – Śledź pod pierzynką
- – Sałatki ( 2 rodzaje )
- – Miksy ( pomidory, ogórki, grzybki )
- – Pomidor z mozzarellą i bazylią do wyboru 1 poz.
- – Bułka kanapkowa na ciepło z masełkiem czosnkowym
- – Pieczywo białe i ziarniste, masło
- – Przystawki
- KOLACJA 1
- A. Pstrąg, ćwiartki ziemniaczane,
- zasmażana lub po grecku
- B. Golonko z kapustą i grzybami
- do wyboru poz. A lub B
- KOLACJA 2
- – Kotlet schabowy
- – De volaille
- – Udko lub rolada z udka
- – Żeberka pieczone lub pieczeń z karczku
- – Kotlety w płatkach kukurydzianych
- – Kiełbaski
- – Sałatka jarzynowa lub kartoflana z ogórkiem i koperkiem
- KOLACJA 3
- A. Bogracz
- B. Bigos do wyboru poz. A,B lub C
- C. Żurek śląski
- KOLACJA 4
- – Barszcz z krokietem
- (z mięsem lub z kapustą i grzybami)