Nasze menu

Nasza kuchnia wyróżnia się przede wszystkim świeżym i smacznym jedzeniem. Jesteśmy wysoko wyspecjalizowani w kuchni śląskiej.

Poniżej przedstawiamy nasze gotowe propozycje zestawów imprezowych specjalnie przygotowane na państwa potrzeby.

Proszę pamiętać o tym, że każdy zestaw podlega możliwości modyfikacji pod własne upodobania, w tym celu zalecamy skorzystanie z formularza kontaktowego w celu uzyskania informacji i przedstawienia swoich wymagań dotyczących dań. 

Zestaw 1

Zestaw ten rozpoczynamy od podania obfitego obiadu, po którym serwujemy desery a następnie bogatą zimną płytę. Na sam koniec podawana jest kolacja, gdzie  jej wybór należy do Państwa. Zapraszamy do zapoznania się z zestawem i przypominamy, że każda z pozycji może zostać zmodyfikowana na Państwa potrzeby

Cena za zestaw na osobę - 180 zł/os. od obiadu

  •  OBIAD
    1. – Rosół z makaronem + wkładka
    2. Dwie i pół sztuki mięsa / osoba
    3. – Rolada śląska
    4. – Kotlet schabowy
    5. – De volaille  np. z pieczarkami, z serem, z porem
    6. – Udko lub rolada z udka
    7. – Żeberka
    8.  
  • SAŁATKI :
    1. – Kapusta czerwona
    2. – Surówka z białej kapusty
    3. – Buraczki z chrzanem
    4. + Kluski śląskie, ziemniaki, sos
  • DESERY
    1. – Ciasta z cukierni “Król”
    2. – Tort z cukierni “Król” (za dopłatą)
    3. – Owoce
    4. – Napoje butelkowe “Fantic” (3 smaki)
    5. – Coca-Cola
    6. – Woda gazowana “Iwoniczanka”
    7. – Woda niegazowana “Żywiec” z cytryną
    8. – Kawa, herbata
  • ZIMNA PŁYTA
    1. – Wędliny 100 g / os (4 rodzaje)
    2. – Sery ( żółty, pleśniowy z ziołami)
    3. – Kurczak w galarecie lub szynka w galarecie
    4. – Śledź w oleju
    5. – Sałatka np. gyros, makaronowa, por z jajkiem
    6. – Bułka kanapkowa z masełkiem czosnkowym
    7. – Pieczywo, masło
    8.  
  •  KOLACJA
    1. A – Bogracz
    2. B – Żurek śląski
    3. C – Barszcz z krokietem
    4. (do wyboru A lub B lub C)

Zestaw 2 od kawy

Zestaw wyróżnia się tym, że rozpoczynamy od podawania deserów. Kolejno jest zimna płyta a następnie dwie kolacje, jedna bogata w mięsne potrawy, drugą pozostawiamy dla Państwa wyboru. Zapraszamy do zapoznania się z zestawem i przypominamy, że każda z pozycji może zostać zmodyfikowana na Państwa potrzeby

Cena za zestaw na osobę - 180 zł/os. od kawy

  •  DESERY
    1. – Ciasta z cukierni “Król”
    2. – Tort z cukierni “Król” ( za dopłatą )
    3. – Owoce
    4. – Napoje butelkowe “Fantic” (3 smaki)
    5. – Coca-Cola
    6. – Woda gazowana “Iwoniczanka”
    7. – Woda niegazowana “Żywiec” z cytryną
    8. – Kawa, herbata
    9.  
  •  ZIMNA PŁYTA
    1. – Wędliny 100 g / os (4 rodzaje)
    2. – Sery ( żółty, pleśniowy z ziołami)
    3. – Kurczak w galarecie lub szynka w galarecie
    4. – Śledź w oleju
    5. – Sałatka np. gyros, makaronowa, por z jajkiem
    6. – Bułka kanapkowa z masełkiem czosnkowym
    7. – Pieczywo, masło
  •  KOLACJA 1
    1. Dwie i pół sztuki mięsa / osoba
    2. – Żeberka lub pieczeń z karczku
    3. – Kotlet schabowy
    4. – Kotlet drobiowy w płatkach
    5. – De volaille np. z pieczarkami, z serem, z porem
    6. – Udko lub rolada z udka
    7.  
  •  SAŁATKI :
    1. – Jarzynowa lub Kartoflana z ogórkiem i koperkiem
    2. – Ćwiartki ziemniaczane
    3. – Zasmażana lub po grecku
    4.  
  •  KOLACJA 2
    1. A – Bogracz
    2. B – Żurek śląski
    3. C – Barszcz z krokietem
    4. (do wyboru A lub B lub C)

Zestaw 3 Bestseller

Zdecydowanie najpopularniej wybierany zestaw przez naszych klientów. Obiad, desery, zimna płyta, 2 kolacje.  Zapraszamy do zapoznania się z zestawem i przypominamy, że każda z pozycji może zostać zmodyfikowana na Państwa potrzeby

Cena za zestaw na osobę - 220 zł/os.

  •  OBIAD:
    1. – Rosół z makaronem + wkładka
    2. Trzy sztuki mięsa / osoba
    3. – Rolada śląska
    4. – Kotlet schabowy
    5. – De volaille  z serem
    6. – De volaille  z porem
    7. – De volaille  z pieczarkami
    8. – Udko lub rolada z udka
    9.  
  • SAŁATKI :
    1. – Kapusta czerwona
    2. – Surówka z białej kapusty
    3. – Buraczki z chrzanem
    4. + Kluski śląskie, ziemniaki, sos
  • DESERY
    1. – Ciasta z cukierni “Król”
    2. – Tort z cukierni “Król” (za dopłatą)
    3. – Szpajzy lub kopy lub lody
    4. – Owoce
    5. – Soki w dzbankach 100% (pomarańczowe i jabłkowe)
    6. – Napoje butelkowe “Fantic” (3 smaki)
    7. – Coca-Cola
    8. – Woda gazowana “Iwoniczanka”
    9. – Woda niegazowana “Żywiec” z cytryną
    10. – Kawa, herbata
  • ZIMNA PŁYTA
    1. – Pieczeń na zimno z sosem czosnkowym
    2. – Wędliny 100 g / os (4 rodzaje)
    3. – Sery ( żółty, pleśniowy z ziołami)
    4. – Kurczak w galarecie
    5. – Szynka w galarecie
    6. – Śledź w oleju
    7. – Sałatka np. gyros, makaronowa, por z jajkiem
    8. – Bułka kanapkowa z masełkiem czosnkowym
    9. – Pieczywo, masło
    10. – Przystawki
  • KOLACJA 1
    1. – Kotlet schabowy
    2. – de volaille
    3. – udka lub rolada z udka
    4. – Kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych
    5. – Kiełbaski
    6. A – Żeberka
    7. B – Pieczeń z karczku
    8. (do wyboru A lub B)
    9. – Sałatka jarzynowa lub kartoflana z ogórkiem i koperkiem
    10. – Zasmażana lub sałatka po grecku
    11. – Ćwiartki ziemniaczane
    12. – Barszcz lub bulion
  •  KOLACJA 2
    1. A – Bogracz
    2. B – Żurek śląski
    3. C – Barszcz z krokietem
    4. (do wyboru A lub B lub C)

ZESTAW 4 Weselny

Najbogatszy z naszych wszystkich zestawów, dotyczy wesela jednodniowego, z możliwością szerokich modyfikacji. Polecamy ten zestaw osobą, które poszukują idealnego rozwiązania na przyjęcia weselne.  Zapraszamy do zapoznania się z zestawem i przypominamy, że każda z pozycji może zostać zmodyfikowana na Państwa potrzeby

Cena za pierwszy dzień - 270-280 zł/os. / drugi dzień do uzgodnienia.

  • OBIAD
    1. – Rosół z makaronem + wkładka
    2. Trzy sztuki mięsa / osoba
    3. – Rolada śląska
    4. – De volaille  z serem
    5. – De volaille z porem
    6. – De volaille z pieczarkami
    7. – Kotlet schabowy
    8. – Rolada z udka lub udko z kurczaka
    9. – Pieczeń z boczkiem lub pieczeń z indyka
    10.  
  •  SAŁATKI :
    1. – Kapusta czerwona
    2. – Surówka z białej kapusty
    3. – Buraczki z chrzanem
    4. + Kluski śląskie + czarne, ziemniaki, sos
  • DESERY
    1. – Ciasta z cukierni “Król”
    2. – Tort weselny piętrowy z cukierni “Król” (za dopłatą)
    3. – Owoce
    4. – Szpajzy, kopy, lody ( z tych wybieramy dwa rodzaje )
    5. – Ciasteczka kruche, cukierki
    6. – Soki w dzbankach 100% ( pomarańczowe i jabłkowe )
    7. – Napoje butelkowe “Fantic” (3 smaki)
    8. – Coca-Cola
    9. – Woda gazowana “Iwoniczanka”
    10. – Woda niegazowana “Żywiec” z cytryna
    11. – Kawa, herbata
    12.   (Soki i napoje bez ograniczeń)
  • ZIMNA PŁYTA
    1. – Pieczenie na zimno z sosem czosnkowym ( 2 rodzaje )
    2. – Wędliny 100 g / os (4 rodzaje)
    3. – Sery ( żółty, pleśniowy z ziołami)
    4. – Kurczak w galarecie
    5. – Szynka z chrzanem w galarecie
    6. – Kulki rybne w zalewie octowej
    7. – Śledź pod pierzynką
    8. – Sałatki ( 2 rodzaje )
    9. – Pomidor z mozzarellą i bazylią
    10. – Bułka kanapkowa na ciepło z masełkiem czosnkowym
    11. – Pieczywo białe i ziarniste, masło
    12. – Przystawki
  • KOLACJA 1
    1. A – Pstrąg, ćwiartki ziemniaczane, zasmażana lub po grecku
    2. B – Golonko z kapustą i grzybami
    3. (do wyboru A lub B)
  • KOLACJA 2
    1. – Kotlet schabowy
    2. – De volaille
    3. – Udko lub rolada z udka
    4. – Żeberka pieczone lub pieczeń z karczku
    5. – Kotlety w płatkach kukurydzianych
    6. – Kiełbaski
    7. – Sałatka jarzynowa lub kartoflana z ogórkiem i koperkiem
  • KOLACJA 3
    1. A – Bogracz
    2. B – Bigos
    3. C – Żurek śląski
    4. (do wyboru A lub B lub C)
  •  KOLACJA 4
    1. – Barszcz z krokietem (z mięsem lub z kapustą i grzybami)