Nasze menu

Nasza kuchnia wyróżnia się przede wszystkim świeżym i smacznym jedzeniem. Jesteśmy wysoko wyspecjalizowani w kuchni śląskiej.

Poniżej przedstawiamy nasze gotowe propozycje zestawów imprezowych specjalnie przygotowane na państwa potrzeby.

Proszę pamiętać o tym, że każdy zestaw podlega możliwości modyfikacji pod własne upodobania, w tym celu zalecamy skorzystanie z formularza kontaktowego w celu uzyskania informacji i przedstawienia swoich wymagań dotyczących dań. 

Zestaw 1

Zestaw ten rozpoczynamy od podania obfitego obiadu, kolejno jest deser a następnie bogata zimna płyta. Na sam koniec podawana jest kolacja w postaci zupy, gdzie  jej wybór należy do Państwa. Zapraszamy do zapoznania się z zestawem i przypominamy, że każda z pozycji może zostać zmodyfikowana na Państwa potrzeby

  •  OBIAD ( 3 sztuki mięsa / osoba )
  • – Rosół z makaronem + wkładka
    – rolada śląska
    – Kotlet schabowy
    – De volaille  z pieczarkami
    – De volaille z porem
    – De volaille z serem
    – Udko lub rolada z udka
    – Kluski śląskie
    – Ziemniaki
    – Sos
    – SAŁATKI :
    – Kapusta czerwona
    – Surówka z białej kapusty
    – Buraczki z chrzanem

  • DESERY
    – Owoce
    – Ciasta z cukierni “Król”
    – Tort z cukierni “Król” (za dopłatą)
    – Napoje butelkowe Iwoniczanka, różne smaki (bez ograniczeń)
    – Woda niegazowana z cytryną (bez ograniczeń)
    – Kawa
    – Herbata
  •  ZIMNA PŁYTA
  • – Wędliny 100 g / os (4 rodzaje)
    – Sery ( żółty, pleśniowy z ziołami)
    – Kurczak w galarecie lub szynka w galarecie
    – Śledź w oleju
    – Sałatki ( 2 rodzaje )
    – Miksy ( pomidory, ogórki, grzybki )
    – Bułka kanapkowa z masełkiem czosnkowym
  • – Pieczywo, masło

  •  KOLACJA
    – Bogracz
    – Żurek śląski                              do wyboru 1 poz.
    – Barszcz z krokietem

0
Cena za zestaw na osobę

Zestaw 2 od kawy

Zestaw wyróżnia się tym, że rozpoczynamy podawanie naszych specjałów od deserów. Kolejno jest zimna płyta a następnie 2 kolacje, jedna bogata w mięsne potrawy, druga zaś to zupa wybrana przez państwa. Zapraszamy do zapoznania się z zestawem i przypominamy, że każda z pozycji może zostać zmodyfikowana na Państwa potrzeby

  •  DESERY
  • – Owoce
    – Ciasta z cukierni “Król”
    – Tort z cukierni “Król” ( za dopłatą )
    – Napoje butelkowe różne smaki (bez ograniczeń)
    – Woda niegazowana z cytryną (bez ograniczeń)
    – Kawa
    – Herbata

  •  ZIMNA PŁYTA
    – Wędliny 100 g / os (4 rodzaje)
    – Sery ( żółty, pleśniowy z ziołami)
    – Kurczak w galarecie lub szynka w galarecie
    – Śledź w oleju 
    – Sałatki ( 2 rodzaje )
    – Miksy (pomidory, ogórki, grzybki)
    – Bułka kanapkowa z masełkiem czosnkowym
    – Pieczywo, masło
  •  KOLACJA 1 ( 3 sztuki mięsa / osoba )
  • – Karczek
    – Kotlet schabowy
    – De volaille  z pieczarkami
    – De volaille z porem
    – De volaille z serem
    – Udko lub rolada z udka
    – SAŁATKI :
    – Jarzynowa lub Kartoflana z ogórkiem i koperkiem
    – Ćwiartki ziemniaczane
    – Zasmażana lub po grecku

  •  KOLACJA 2

  • – Bogracz
    – Żurek śląski                                        do wyboru 1 poz.
    – Barszcz z krokietem
0
Cena za zestaw na osobę

Zestaw 3 Bestseller

Zdecydowanie najpopularniej wybierany zestaw przez naszych klientów. Obiad, desery, zimna płyta, 2 kolacje.  Zapraszamy do zapoznania się z zestawem i przypominamy, że każda z pozycji może zostać zmodyfikowana na Państwa potrzeby

  • OBIAD ( 3 sztuki mięsa / osoba )
    1. – Rosół z makaronem + wkładka
    2. – rolada śląska
    3. – Kotlet schabowy
    4. – De volaille  z pieczarkami
    5. – De volaille z porem
    6. – De volaille z serem
    7. – Udko lub rolada z udka
    8. – Kluski śląskie
    9. – Ziemniaki
    10. – Sos
    11. – SAŁATKI :
    12. – Kapusta czerwona
    13. – Surówka z białej kapusty
    14. – Buraczki z chrzanem
  • DESERY
    1. – Ciasta z cukierni “Król”
    2. – Tort z cukierni “Król” (za dopłatą)

    3. – Kopy
    4. – Szpajzy (2 smaki)                      do wyboru 1 poz.
    5. – Lody (2 smaki)

    6. – Owoce
    7. – Napoje butelkowe Iwoniczanka różne smaki    ( bez ograniczeń )
    8. – Soki w dzbankach 100% 
    9.   ( pomarańcza, jabłko)
    10. – Woda niegazowana z cytryną
    11. – Kawa
    12. – Herbata
  • ZIMNA PŁYTA
    1. – Pieczeń na zimno z sosem czosnkowym
    2. – Wędliny 100 g / os (4 rodzaje)
    3. – Sery ( żółty, pleśniowy z ziołami)
    4. – Kurczak w galarecie
    5. – Szynka w galarecie
    6. – Śledź w oleju
    7. – Sałatki ( 2 rodzaje )
    8. – Miksy ( pomidory, ogórki, grzybki )
    9. – Bułka kanapkowa z masełkiem czosnkowym
    10. – Pieczywo, masło
    11. – Przystawki
  • KOLACJA 1
    1. – Kotlet schabowy
    2. – De volaille
    3. – Udko lub rolada z udka

    4. – Pieczeń z karczku
    5. – Żeberka pieczone, kiełbaski            do wyboru 1 poz.
    6. – Krokiet mięsny

    7.  
    8. – Sałatka jarzynowa lub kartoflana z ogórkiem i
    9.    koperkiem
    10. – Zasmażana lub sałatka po grecku
    11. – Ćwiartki ziemniaczane
    12. – Barszcz lub bulion
  •  KOLACJA 2

    1. – Bogracz
    2. – Żurek śląski                                      do wyboru 1 poz.
    3. – Barszcz z krokietem

0
Cena za zestaw na osobę

ZESTAW 4 Weselny

Najbogatszy z naszych wszystkich zestawów. Obejmuje wyżywienie 2 dniowe, z możliwością szerokich modyfikacji. Polecamy ten zestaw osobą, które poszukują idealnego rozwiązania na przyjęcia weselne.  Zapraszamy do zapoznania się z zestawem i przypominamy, że każda z pozycji może zostać zmodyfikowana na Państwa potrzeby 

  • OBIAD ( 3 sztuki mięsa / osoba )
    1. – Rosół z makaronem + wkładka
    2. – Rolada śląska
    3. – Kotlet schabowy
    4. – De volaille  z pieczarkami
    5. – De volaille z serem
    6. – De volaille z porem

    7. – Udko z kurczaka
    8. – Rolada z udka                          do wyboru 1 poz.

    9. – Pieczeń z indyka
    10. – Pieczeń z boczkiem                  do wyboru 1 poz.
    11. – Karczek

    12. – Kluski śląskie
    13. – Ziemniaki
    14. – Sos
    15. – SAŁATKI :
    16. – Kapusta czerwona
    17. – Surówka z białej kapusty
    18. – Buraczki z chrzanem
  • DESERY
    1. – Ciasta z cukierni “Król” ( 4 rodzaje ) 
    2. – Tort weselny z cukierni “Król” (za dopłatą)
    3. – Szpajzy ( 2 smaki )
    4. – Lody ( 2 smaki )
    5. – Kopy
    6. – Ciasteczka kruche
    7. – Cukierki
    8. – Owoce
    9. – Napoje butelkowe Iwoniczanka
    10.   różne smaki ( 0,33l poj. )
    11. – Soki w dzbankach 100% ( pomarańcza, jabłko )
    12. – Woda niegazowana z cytryna
    13. – Kawa i herbata bez ograniczeń
    14. – Soki i napoje bez ograniczeń
  • ZIMNA PŁYTA
    1. – Pieczeń na zimno z sosem ( 2 rodzaje )
    2. – Wędliny 100 g / os (4 rodzaje)
    3. – Sery ( żółty, pleśniowy z ziołami)
    4. – Kurczak w galarecie
    5. – Szynka z chrzanem w galarecie
    6. – Kulki rybne w zalewie octowej
    7. – Śledź pod pierzynką
    8. – Sałatki ( 2 rodzaje )

    9. – Miksy ( pomidory, ogórki, grzybki )
    10. – Pomidor z mozzarellą i bazylią           do wyboru 1 poz.

    11. – Bułka kanapkowa na ciepło z masełkiem czosnkowym
    12. – Pieczywo białe i ziarniste, masło
    13. – Przystawki
  • KOLACJA 1

    1. A. Pstrąg, ćwiartki ziemniaczane,
    2.      zasmażana lub po grecku
    3. B. Golonko z kapustą i grzybami   
    4.               do wyboru poz. A lub B

  • KOLACJA 2
    1. – Kotlet schabowy
    2. – De volaille
    3. – Udko lub rolada z udka
    4. – Żeberka pieczone lub pieczeń z karczku
    5. – Kotlety w płatkach kukurydzianych
    6. – Kiełbaski
    7. – Sałatka jarzynowa lub kartoflana z ogórkiem i koperkiem
  • KOLACJA 3

    1. A. Bogracz
    2. B. Bigos                                     do wyboru poz. A,B lub C
    3. C.  Żurek śląski

  •  KOLACJA 4
    1. – Barszcz z krokietem
    2.    (z mięsem lub z kapustą i grzybami)
0
Cena za pierwszy dzień na osobę
0
Cena za drugi dzień na osobę